E131 - Patentblauw v

Patentblauw V is een donkerblauwe synthetische triarylmethaankleurstof. Als additief is het in de EU toegestaan onder E-nummer E131 maar in enkele andere landen, zoals Australië en de VS is het verboden. In de geneeskunde wordt de stof gebruikt in de lymfangiografie als kleurstof voor lymfevaten. - Wikipedia

Risico van overmatig gebruik

EFSA evaluatie: Scientific Opinion on the re‐evaluation of Patent Blue V -E 131- as a food additive (2013/03/01)

Matig risico van overmatig gebruik
De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft vastgesteld dat sommige bevolkingsgroepen een matig risico lopen om te veel E131 - Patentblauw v te consumeren.

Je kan door de producten met het voedseladditief E131 - Patentblauw v bladeren om je blootstelling er aan te bepalen. Zie de lijst van producten met E131 - Patentblauw v hieronder.

  ZuigelingenPeutersKinderenAdolescentenVolwassenenOuderen
  <11 tot 23 tot 910 tot 1718 tot 6465+
De meeste mensen
(meer dan 50%)
      
Sommige mensen
(meer dan 5%)
 Bevolkingsgroepen, waarvan meer dan 5% van de leden, meer consumeert dan de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI)Bevolkingsgroepen, waarvan meer dan 5% van de leden, meer consumeert dan de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI)   

Risico van overschrijding van de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) : Risico van overschrijding van de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI)

Permanente link naar deze resultaten, deelbaar via e-mail of de sociale media