E150c - Ammoniakkaramel

Functies: Kleuren

Risico van overmatig gebruik

EFSA evaluatie: Refined exposure assessment for caramel colours -E 150a, c, d- (2012-12-03)

Matig risico van overmatig gebruik
De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft vastgesteld dat sommige bevolkingsgroepen een matig risico lopen om te veel E150c - Ammoniakkaramel te consumeren.

Je kan door de producten met het voedseladditief E150c - Ammoniakkaramel bladeren om je blootstelling er aan te bepalen. Zie de lijst van producten met E150c - Ammoniakkaramel hieronder.

  ZuigelingenPeutersKinderenAdolescentenVolwassenenOuderen
  <11 tot 23 tot 910 tot 1718 tot 6465+
De meeste mensen
(meer dan 50%)
      
Sommige mensen
(meer dan 5%)
 Bevolkingsgroepen, waarvan meer dan 5% van de leden, meer consumeert dan de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI)  Bevolkingsgroepen, waarvan meer dan 5% van de leden, meer consumeert dan de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) 

Risico van overschrijding van de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) : Risico van overschrijding van de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI)

Namen: Caramel ammoniacal, Caramel E150c, E150c (caramel), E150c caramel, Caramel Color, Color Added, Caramel Color Ammonia, Ammonia caramel, baker's caramel, confectioner's caramel, beer caramel, El caramelo amónico, caramelo de panadería, caramelo de confitería, caramelo de cerveza

Permanente link naar deze resultaten, deelbaar via e-mail of de sociale media