E960 - Steviolglycosiden

Functies: Zoetstof

Steviolglycosiden vormen een mengsel van zoetstoffen -o.m. stevioside en rebaudioside- die gewonnen worden uit de steviaplant -Stevia rebaudiana-. Steviolglycosiden zijn hittebestendig, pH-stabiel, en vergisten niet. Bovendien veroorzaken ze, net als andere zoetstoffen, geen glykemische reactie, zodat ze gebruikt worden als suikervervanger voor diabetici en personen die een koolhydraatgevoelig dieet volgen. - Wikipedia

Risico van overmatig gebruik

EFSA evaluatie: Scientific opinion on the safety of the extension of use of steviol glycosides -E 960- as a food additive (2015-06-30)

Matig risico van overmatig gebruik
De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft vastgesteld dat sommige bevolkingsgroepen een matig risico lopen om te veel E960 - Steviolglycosiden te consumeren.

Je kan door de producten met het voedseladditief E960 - Steviolglycosiden bladeren om je blootstelling er aan te bepalen. Zie de lijst van producten met E960 - Steviolglycosiden hieronder.

  ZuigelingenPeutersKinderenAdolescentenVolwassenenOuderen
  <11 tot 23 tot 910 tot 1718 tot 6465+
De meeste mensen
(meer dan 50%)
      
Sommige mensen
(meer dan 5%)
 Bevolkingsgroepen, waarvan meer dan 5% van de leden, meer consumeert dan de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI)    

Risico van overschrijding van de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) : Risico van overschrijding van de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI)

Namen: Glucosides de stéviol, stévioside, rébaudioside A, extrait de stévia, glycosides de stéviol, Stévioside, extrait de feuille de Stévia, Stévia

Autorisé en Europe depuis le 2 décembre 2011

Permanente link naar deze resultaten, deelbaar via e-mail of de sociale media