Op wetenschap gebaseerd en wetenschap helpen

Wetenschap is een van de kernpijlers van Open Food Facts. Open Food Facts, heeft vanaf de oprichting in 2012, vertrouwd op peer-reviewed wetenschappelijk werk om het publiek te informeren, zoals Nutri-Score en NOVA, en door ze beschikbaar te maken voor een enorm aantal mensen over de hele wereld. We zijn ook erg blij en trots om te zien dat wetenschappers onze gegevens hergebruiken om wetenschappelijke kennis vooruit te helpen. We spreken graag met onderzoeksteams om te zien wat ze kunnen vinden en hoe we hen kunnen helpen.

Als je Open Food Facts gebruikt of overweegt als onderdeel van een wetenschappelijk project te gebruiken, laat het ons dan weten via contact@openfoodfacts.org

Het Open Food Facts-team ontmoet het EREN-onderzoeksteam

Het EREN onderzoeksteam ontmoeten

We moeten het EREN-onderzoeksteam ontmoeten om hun wetenschappelijke behoeften en de verbeteringen die ze nodig hebben in Open Food Facts beter te begrijpen.

Ontmoeting met Pr.Monteiro, de maker van NOVA

Ontmoeting met Pr.Monteiro, de maker van NOVA

We moeten Pr ontmoeten. Monteiro op Faculdade de Saúde Pública da USP , onderdeel van het team dat voedingsrichtlijnen voor Brazilië maakt en maker van de NOVA-groepen voor voedselverwerking .

Scan party in België

Samenwerking met de Universiteit van Luik

Het voedingsteam van de Universiteit van Luik organiseert een Scan Party in België om een database op te bouwen om hun onderzoek te ondersteunen en een vergelijking tussen verschillende landen mogelijk te maken.

Logo van Fundación Franco-Mexicana para la Medicina

Samenwerking met het onderzoeksteam van Mexico

Het team van de Fundación Franco-Mexicana para la Medicina voert een massale scan party uit Party in Mexico om een database te vormen om hun onderzoek te ondersteunen en benchmark in verschillende landen mogelijk te maken.

Logo van de Universiteit Luik

Met behulp van krachtige tools en de Open Food Facts-community

Open Food Facts heeft veel tools waarmee u op grote schaal gegevens kunt maken met behulp van crowdsourcing.

Artikelen over Open Food Facts op Google Scholar

Meetbaar wetenschappelijk gevolg

Veel publicaties gebruiken en citeren Open Food Facts, zowel op voedingsgebied als op andere onderzoeksgebieden. Bekijk artikelen over Open Food Facts op Google Scholar